Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




HIKING KE PINE TREE HILL & TWIN PEAK!

Image
Assalamualaikum


Baru-baru ni aku pulang ke KL atas urusan kerja. Tetiba adik aku ajak pergi hiking pulak dengan geng-geng dia! Aishhh aku ni dah la pantang diajak! hahaaa.  Aku pun on je lah memandangkan aku pun dah lama gian nak mendaki gunung! :p

Pukul 6 pagi kami bertolak dari PJ menuju ke Fraser Hill. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 2 jam setengah. Fuh layan corner maut nak naik ke Fraser Hill tu pun dah pewai! hahaa

Ni first time aku bersua muka dengan Geng B88 outdoor ni. Semua nampak mesra dan sporting! Jam 9.00 pagi kami memulakan pendakian di Pine Tree Trail.



Trek pendakian pada mulanya agak santai sambil kami ligat bercerita antara satu sama lain. Sempat berkenal-kenalan sambil trekking. Trek yang kami lalui sangat jelas dan trek menurun telah terbina dengan tangga-tangga batu dan terdapat sebuah pondok yang mempunyai maklumat mengenai trek pine tree hill.
 Terdapat beberapa pondok di dua kilometer pertama trek. Hanya pondok pertama dan pondok kedua yang masih berdiri. Yan…

Trip Thailand di Majalah Backpackerz!

Image
Assalamualaikum

Artikel aku mengenai backpacking trip ke Thailand telah disiarkan di Majalah Backpackerz volume 13 edisi bulan March 2017.

Aku telah berkelana bersama 2 orang sahabatku, Zuliana dan Atikah menjelajah sehingga ke utara Thailand selama 8 hari.







In a nutshell, thanks Backpackerz! See u in a next trip!

KL Towerthon bersama Adam!

Image
Assalamualaikum

Hujung bulan Januari haritu, aku berkesempatan pulang ke KL untuk join KL Towerthon bersama dengan Adam dan Team Anak gunung (TAG). Program ini adalah sebahagian daripada latihan kecergasan kepada Adam yang akan mendaki ke Gunung Trusmadi di Sabah.

Teruja untuk mendaki tangga di Menara KL ini.

Kebetulan pula, tarikh hari ni adalah tarikh keramat hari lahir aku! hahaa. So sebelum start aktiviti lain, kita party dulu! yuhuuuu... Member aku, Diana siap buat blueberry cheesecake yang super delicious! Thank babe! Terharu iolls! Kalau nak order kek yang sedap-sedap boleh pm beliau!

Sebelum peserta dilepaskan, ada sesi zumba, senamrobik dan canopy walk di hutan bukit nanas. 




Bergambar bersama Tan Sri Salleh bin Mohd. Nor yang sudi datang memberikan sokongan kepada Adam dan Team Anak Gunung. Beliau adalah pakar dalam bidang perhutanan dan perintis yang membantu menubuhkan Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) dan Persatuan Pencinta Alam Malaysia.
Selain itu, Dr. Salleh be…