Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




Unrequited Love

Image
Unrequited Love
Yuna

Album Chapters

Only when I look into your eyes My senses ignite I feel life I was waiting for an answer Like a feather falling From the sky
[Pre-Chorus] You don't want to belong to me Cause freedom feels better Than I could give You love inadequetely But you steal hearts like mine Perfectly
[Chorus] Why you gotta be Why you gotta be my unrequited love (Unrequited love) Why can't our love be Why can't our love be Why can't our love be Possible
[Verse 2] For as long as I can remember Like oil and water we collide But you don't seem to want forever This adventure was only real to my eyes

[Pre-Chorus] You don't want to listen to me Cause freedom sounds better Than I can sing You love inadequetely You steal hearts like mine Perfectly
[Chorus] Why you gotta be Why you gotta be my unrequited love (Unrequited love) Why can't our love be Why can't our love be Why can't our love be Possible
[Verse 3] You're a man with excuses Cause we&#…

Kerinci trip di Libur

Image
Assalamualaikum


Trip mendaki ke Gunung Kerinci bersama team 'Acah-acah Hikers' telah diterbitkan di dalam Akhbar Sinar Harian dalam sisipan Libur pada 12 Oktober 2017 (Khamis).





Untuk artikel penuh, boleh klik di link dibawah :

www.sinarharian.com.my/libur/Perjalanan Kerinci Yang Mencabar

Pinoy trip di Libur

Image
Assalamualaikum

Artikel mengenai Adventure trip aku di Filipina telah diterbitkan di dalam Akhbar Sinar Harian dalam sisipan Libur pada 16 November 2017 (Khamis).







Untuk artikel penuh, boleh klik di link dibawah :


www.sinarharian.com.my/libur/Kembara Penuh Cabaran di Filipina





Kerinci Trip di Majalah Backpackerz!

Image
Assalamualaikum

Trip aku di Gunung Kerinci telah diterbitkan dalam Majalah BackPackerz Vol 20 edisi November 2017!


Tawan Kerinci : Apabila lutut bertemu dagu!

Page 58 : Kerinci

Xventour : Menggapai Atap Sumatera, Gunung Kerinci

Glamour la abam gogo yang menjadi idola gadis-gadis! Gambar dia sorang jer sampai 2 keping! hahahh


Danau Gunung Tujuh dilihat dari Gunung Kerinci

So, mana nak beli majalah ni? Korang boleh cari di kedai-kedai buku seperti di Popular, MPH, Times, Kinokuniya & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli di kiosk myNEWS.com.


In a nutshell, thank you Backpackerz Magazine!




Pinoy Trip Part 6 : Balicasag & Virgin Island!

Image
Assalamualaikum



Day 6

12 Julai 2017, Rabu, 5.30 am


 Dolphin watching - Balicasag Island - Virgin Island


Previous entry : Pinoy trip part 5 : Bohol lagi!


DOLPHIN WATCHING

Pada jam 6 pagi, kami sudah berada di atas bot. Kami mahu melihat ikan lumba-lumba berenang di lautan. Tak sabar nak tengok mamalia ni di habitat liarnya. 

Hampir 2 jam perjalanan tak kelihatan seekor pon dolphin melompat di lautan! Sedihhhh la juga! uhukkk... Ye la kita tak boleh nak jangka sebab dolphin ni berenang di lautan yang luas. Kalau dapat tengok tu memang sangat bertuah lah!

Bohol adalah pulau yang menakjubkan dengan banyak pantai, gua dan air terjun yang indah untuk dijelajahi. Walau bagaimanapun, 'island hopping' ke pulau-pulau berdekatan juga merupakan cara terbaik untuk menghabiskan masa anda di Bohol. 
Dengan bajet perjalanan sewa bot berharga 1500peso, transport dari homestay 1500peso dan sewa snorkeling gear 2500peso, kami dapat menikmati perjalanan sehari ke Pulau Balicasag dan Pulau Virgin, Bohol.

To…