Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




PINOY TRIP : Part 5, BOHOL lagi!

Image
Assalamualaikum



Day 5

11 Julai 2017, Selasa, 7.30 am


 Bohol - Butterfly garden - Loboc - Chocolate Hill - Tarsier - Man made forrest


Previous entry : Pinoy trip Part 4 : Panglao Tour, Bohol


Ni la rutin harian kami. Sebelum gerak keluar, kami akan masak dulu di rumah. Sebab memang tak de la nak dapat makanan halal kat sini. Restoran muslim pun memang tiada. Masak yang simple-simple je pek Brahims tu. Tapi dah nak muak juga ni tiap-tiap hari makan makanan segera! hahaa

Breakfast & bungkus siap-siap makanan sebelum pegi jalan-jalan. Tour kami start pukul 8.00 pagi.

Hari kelima, kami akan berjalan lagi di sekitar Bohol dengan pakej Bohol tour berharga 3200peso


Tempat yang kami pergi adalah 'The Blood Compact Shrine Monument' iaitu tugu peringatan semasa perjanjian di antara Filipina dan Sepanyol. 
Monument ini terletak di Tagbilaran City. Di bahagian belakang monument ni terbentang pemandangan lautan kepulauan Bohol.


'Sandugo or Blood Compact Shrine'


Info mengenai monument ini …